Een uitgeregend weekend

Normaal gezien moest ik dit weekend naar Marktrock om foto’s te nemen, maar ik zal eerlijk in zijn: het programma zei me volstrekt niks en ik had er gewoon helemaal geen goesting in. Dus ik vond vervanging en bleef dit verlengde weekend gewoon lekker thuis. De veelvuldige regenbuien nodigden ook niet echt uit om op stap te gaan en buiten een gezellig etentje met ons twee op vrijdagavond, besteedde ik mijn ganse weekend aan het verwerken van de IJsland-foto’s.

Denk dat ik met deze reis alle records zal breken. Waar ik nog kamp met een fotoverwerkachterstand van onze Japanreis in 2012, ziet het ernaar uit dat ik deze week klaar zal zijn met het verwerken van álle foto’s van de reis. Ik moet er wel bij zeggen dat ik door het extreem slechte weer in IJsland op sommige dagen wel heel erg weinig foto’s genomen heb. Dat versnelt het verwerkingsproces, natuurlijk. Tegelijkertijd besef ik dat ik de overstap naar Lightroom al veel eerder had moeten maken, veel sneller dan photoshop!

Denk ook dat er nog een andere factor meespeelt. Meestal is het bewerken van de foto’s een manier voor mij om de reis te herbeleven. Ik ga als het ware een tweede keer op reis en beleef de fijne momenten opnieuw. De IJslandreis was echter niet zo’n succes, dus ik vermoed dat ik daarom ook zo snel mogelijk van deze reeks foto’s af wil zijn.

En verder blijf ik, tegen beter weten in, hopen dat deze zomer zich nog een klein beetje herpakt. Please, pretty please?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Toch zaten er prachtige foto’s tussen! :-)
    Ik heb Marktrock ook geskipt, al waren we zondag wel thuis van vakantie maar… het sprak me ook echt niet aan, terwijl ik vroeger op de eerste rij stond op de Oude Markt.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>