De Nieuwe Wildernis

Zaal vijf van Kinepolis Leuven moet nagenoeg uitverkocht geweest zijn. Vooral gezinnen met kinderen, maar dat lieten we niet aan ons hart komen, want per verkocht ticket voor De Nieuwe Wildernis gaat er één euro naar Natuurpunt. Als dat niet mooi is.

De Nieuwe Wildernis is gedraaid in de Oostvaardersplassen in Nederland. Wat een fantastisch stukje natuur en wat een schitterende film! De beelden zijn magnifiek en je kan niet anders dan ontzag hebben voor de makers van dit huzarenstukje. Hier moet een ploeg maandenlang aan gewerkt hebben. Ik kan me niet voorstellen hoeveel uren film je moet doorploegen om een paar minuten bruikbare footage bijeen te krijgen.

De cirkel van het leven speelde zich voor onze ogen op het grote scherm af. En ja, menig kind hield het niet droog toen dat lieve hertje er het loodje bij legde. Want de natuur is ongenadig en de zwakkere dieren overleven de lange, strenge winter niet.

Vooral de grote kuddes konikspaarden stelen de show, dravend op de oneindig lijkende vlaktes. We zien een vos jagen op schattige ganzenkuikens en we zijn getuige van de baltstijd van de edelherten met confrontaties tussen de machtige mannelijke herten. Maar ook het kleine leven komt aan bod: kikkervisjes, strontvliegen, vlinders, bijen, allemaal hebben ze een plaats in dit complexe ecosysteem. Op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Een absolute aanrader voor jong (maar niet té jong, je wil je kind geen trauma laten oplopen in de bioscoopzaal) en oud.

Dit is trouwens met stip de film met de meeste seksscènes ooit die ik in de bioscoop zag.

En nu kunnen we eindelijk antwoorden op de prangende vraag die op ieders lippen ligt: “Wat does the fox say?”

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>