Gateway to the world

Tijdens de conferentie in Oostende had ik de gelegenheid om de documentaire Gateway to the world te bekijken. De documentaire volgt de gebruikers van de bibliotheek in buitenwijk Katutura van Windhoek, de hoofdstad van Namibia. De film toont welke impact de aanwezigheid van de bibliotheek heeft op een jonge bibliotheekgebruiker en een vrijwilliger afkomstig uit een erg arme buurt. De bibliotheek biedt hen letterlijk de gelegenheid om een deur te openen naar een beter bestaan. Of toch de eerste stappen in de richting van een beter bestaan te zetten. Een mooie film die in mijn hart de hoop op een betere wereld opnieuw deed opflakkeren.

Gateway to the world – Trailer from Kirjastokaista on Vimeo.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>