Over misleidende krantenkoppen gesproken

Geloof is voor de sociaal begaafden” kopt de Standaard. Wel ja, altijd al gedacht dat ik bepaalde autistische trekjes bezat. En inlevingsvermogen dat is duidelijk ook niet aan mij besteed. In één klap beweert het artikel ook dat meer mannen dan vrouwen met een gebrek aan inlevingsvermogen kampen. Jaja dames, het is wetenschappelijk bewezen.

Gelukkig wordt het artikel op het einde genuanceerd: “Overigens is een groot inlevingsvermogen niet de enige weg die naar godsdienstigheid leidt, tekenen de onderzoekers op. Er zijn nog een boel andere redenen aan te geven, hetzij historisch, hetzij cultureel, hetzij psychologisch, die kunnen verklaren waarom de ene mens geloviger is dan de andere. Inlevingsvermogen is er daar slechts eentje van.” Maar dat leest iemand die diagonaal de koppen scant natuurlijk niet.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>