Mainz

De hoofdstad van Rijnland-Palts is het bekendst vanwege de prachtige laatromaanse kathedraal, symbool van de macht van de Kurfürsten. De beroemdste inwoner van Mainz moet wel Johannes Gutenberg zijn, met een standbeeld en een eigen museum. Het grootste deel van de Kaiserdom dateert van 1081-1137 en 1183-1239 maar de oudste onderdelen stammen uit het begin van de 11de eeuw. De imposante kathedraal is een absolute must see, maar ook het lieflijke Kirschgarten is niet te missen. Kirschgarten raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd, maar de oude huizen uit de 16de-18de eeuw in vakwerk werden mooi gerestaureerd. Toen wij er waren, was er een gezellige markt met allerlei streekproducten en uiteraard massa’s spargel. Heerlijk om rond te kuieren. Jammer dat onze tijd in Mainz zo kort was.

 

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>