Hoe blijf je fris tijdens een lange vlucht?

Niet dat ik de komende maanden nog veel lange vluchten gepland heb, maar een mens kan maar beter goed geïnformeerd zijn.

Enfin, het artikel geeft de voor de hand liggende tips, maar gaat in zijn laatste aanbeveling wel serieus uit de bocht:

Neem een deodorant, een camouflagestick, een verzorgende lippenbalsem, een verstuiver met thermaal water, mascara en dagcrème mee in je reistoilettas. Deze beautyproducten verwijderen elk spoor van vermoeidheid in een mum van tijd.

Niemand op de redactie die er blijkbaar aan gedacht heeft dat die stomme veiligheidsvoorschriften in verband met vloeistoffen en crèmes nog steeds gelden en dat personen die alles wat aangeraden wordt in hun reistoilettas steken daarmee niet verder dan de security zullen geraken. Wie dus gehydrateerd wil blijven zal het met het tax free aanbod op het vliegtuig zelf moeten doen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. koentje

    Tenzij je natuurlijk de speciale “vliegtuigversies” van dergelijke producten koopt; i.e. containers (tubes/doosjes) van 100 ml max.

    Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat deodorant, tandpasta, dagcreme, en lenzen in containers kleiner dan 100 ml zonder veel problemen de veiligheidscontroles in europa overleven. In Amerika heb ik de voorbije twee jaar slechts drie binnenlandse vluchten genomen, dus daar kan ik niet veel over vertellen. (Maar ook dat ging zonder problemen).
    Weet wel dat de veiligheidsbeamtes soms de grootte van iedere container controleren, waardoor de controle wat langer duurt.

    (Voor trips korter dan 2 weken reis ik altijd met alles in handbagage.)

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>