Ok, zelf snap ik nog altijd niet goed hoe het kwam dat ik vorige week opeens op een regenachtige zondag stond te barbecuen voor het stadhuis van Leuven (het had iets te maken van de overredingskracht van de Vormingplus-juffrouw), maar de receptjes die we toen maakten, wil ik jullie niet onthouden. Poepsimpel en ideaal in het geval de herfst ons nog een paar mooie zondagen als de voorbije gunt.
Mosselen met pesto in papillot
Ingrediënten ( 4 personen)
- 2 stengels selder
- 1 ui
- 1 rode en 1 groene paprika
- 50g pesto ( zie recept)
- 1 kg mosselen
- 4 dl witte wijn
- bieslook en basilicum
- aluminiumfolie
Bereiding
- Snijd de selder en de ui zeer fijn. Hak de pepers in kleine blokjes.
- Was de mosselen grondig in koud water met zout en verwijder de baarden.
- Neem een dubbel gevouwen vel aluminiumfolie en leg hierin 15 mosselen. Giet er 1 dl witte wijn over.
- Voeg de pesto, bieslook en basilicum toe en vouw het pakketje mooi dicht.
- Leg de mosselen ongeveer 10 minuten op de barbecue tot ze mooi open zijn.
Kip Teriyaki
Ingrediënten ( voor 4 personen)
- 1 kippefilet
- 1 dl sojasaus
- bamboestokjes (vooraf geweekt in koud water)
Bereiding
- Snijd de kippefilet in reepjes en de giet de sojasaus over de kip en steek ze op de bamboestokjes. Zorg dat heel het stokje bedekt is om te vermijden dat het zou verbranden.
- Gril de kip kort op de barbecue
- Serveer met een rijstsalade naar keuze.
Pancetta met geitekaas
Ingrediënten ( voor 4 personen)
- 4 sneetjes pancetta
- 1 rolletjes geitekaas
- 4 tandenstokers
Bereiding
- Snijd de geitekaas in plakjes
- Laat de tandenstokers enkele uren weken in koud water om te vermijden dat ze gaan verbranden.
- Rol de geitekaas in een plakje pancetta en prik het vlees vast met een tandenstoker.
Smakelijk!