Brandje blussen

Deze ochtend op het werk een uitslaand brandje mogen blussen (figuurlijk). Mijn naam en die van een collega waren, zonder dat wij daarvoor toestemming gegeven hadden, terecht gekomen onder een brief aan een héél belangrijke instantie met daarin een aantal zéér bedenkelijke passages waar wij het onmogelijk mee eens konden zijn. Gelukkig werden wij er bijtijds op geattendeerd dat onze naam onder deze communicatie stond en konden wij dit laten rechtzetten. Tegelijkertijd was die bedenkelijke brief verspreid geraakt langs allerlei kanalen (ongelooflijk hoe snel dat gaat), waardoor we een lawine van mails te verwerken kregen, waarin men ons op boze toon ter verantwoording riep. Een halve voormiddag heb ik verloren aan iedereen geruststellen.

Toch wel straf, je stuurt een medewerker als waarnemer naar een vergadering en voor je het weet, staat je naam te prijken onder een brief die je nog nooit onder ogen gekregen hebt. Knap staaltje van wishful thinking, vind ik dat. Bleek dat het merendeel van de mensen wiens naam onder deze brief stond, in hetzelfde schuitje zaten. Al snel volgde er een verontschuldiging en rechtzetting van de initiatiefnemers van de brief, maar ik zal in het vervolg dubbel op mijn hoede zijn als ik met hen in contact kom.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>