Accident

Een kleine onoplettendheid, een druk kruispunt, fietsers die uit de verkeerde richting komen en dan een klap, een fiets die over een motorkap rolt. Gelukkig is dit niet ons overkomen, maar jammer genoeg wel iemand die me nauw aan het hart ligt. Hij zag nog bleek toen hij het verhaal vertelde.

Zo snel mogelijk parkeerde hij na het ongeval zijn auto aan de kant en ging hij de schade opnemen bij de fietser in kwestie, een jong kereltje van ongeveer twaalf. De jongen zat wat versuft op de grond en kloeg van pijn in zijn been, maar blijkbaar viel het nog allemaal mee. De jongen was in het gezelschap van een paar vrienden.

De bestuurder van de wagen, nog steeds erg geschrokken, ging in de wagen een stuk papier halen om zijn adres en telefoonnummer op te schrijven. Ondertussen waren er wat mensen gestopt om te zien wat er aan de hand was. Groot was de verbazing van de bestuurder toen bleek dat de gevallen jongeling en zijn vrienden nergens meer te bespeuren vielen. Hij is ze nog achterna gelopen in de richting die de omstaanders wezen, maar uiteraard vielen ze nergens meer te bekennen.

Totaal verbouwereerd is de bestuurder van de wagen dit ongeval dan maar bij de politie gaan aangeven, want voordat je het weet, word je beschuldigd van vluchtmisdrijf. Toch vreemd, zomaar wegrijden nadat je bent omver gereden, zonder het telefoonnummer en adres aan te nemen van de bestuurder. Misschien was de jongen in kwestie zelf in paniek? Of mocht hij daar niet zijn? Hopelijk krijgt het hele geval geen staartje. Alleszins heeft de bestuurder zijn plicht gedaan en hopelijk komt de jongen ervan af met een paar blauwe plekken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. Lucie

    Ik heb da ook al gehad dat ik tegen een auto gereden ben. Ik reed op het fietspad maar ik was niet goed aan het kijken omdat het aan het regenen was enzo. Ik was helemaal in shock en dacht dat het mijn fout was. Gelukkig heeft een getuige zijn naam en telefoonnummer in mijn handen gestoempt, en heeft die meneer mij thuisgebracht. Ik was 12 ofzo, en wist dus ook niet goed hoe of wa, dus als mijn fiets niet helemaal kapot was geweest was ik waarschijnlijk ook doorgereden.

    Ik snap die reactie van die jongen dus wel een beetje, je zegt zelf dat hij uit de verkeerde richting kwam, dus waarschijnlijk dacht hij dat hij in fout was en is doorgereden. Nu weet ik dat ik altijd iemand moet bellen bij een ongeluk, maar dat is niet iets dat je aangeleerd krijgt bij de verkeerslessen op school.

  2. Maar allez, we hebben het hier over een jongen van ongeveer twaalf hé. :) Toen ik twaalf was, wist ik nog niet hoe de wereld ineen zat, hoor. Als ik dan aangereden zou zijn en er met wat schrammen vanaf gekomen zou zijn, zou ik het ook gewoon afgetrapt hebben … Als kind sta je er toch totaal niet bij stil dat er nog iets geregeld moet worden? Niet gekwetst = eind goed al goed, logisch toch dat die jongen dan gewoon verdergefietst is. :)

  3. @ yab – Jouw comment in combinatie met de comment i.v.m. politiek op mijn blog: je kunt kinderen en jongeren niet over alles gaan informeren. Dat rijdt begot net alleen op de fiets en zou al moeten info moeten krijgen over ongevallen en verzekeringen? Je hebt op school al genoeg te leren, zonder dat zo’n zaken er ook nog moeten bijkomen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>