Play Belgium

Ik mag al eens klagen over de hoge werklast tegenwoordig, maar ik kan het niet ontkennen, ik heb echt wel een geweldige job. Zo bracht ik deze week een bezoek aan de Play Belgium tentoonstelling. Een tentoonstelling over de geschiedenis van games en gaming. Zeer leuk om tussen je jeugdherinneringen rond te dwalen: donkey kong, pong, space invaders, packman, ze stonden er allemaal én ze waren bespeelbaar. Play Belgium vertelt niet alleen over games, je kan ze er ook ter plekke spelen. En het blijft niet bij de klassieke arcade-games, neen, ze hebben er ook het allernieuwste gameplezier in huis: band hero, de wii, singstar,… Zelf testte ik mijn skateboard skills op de PS3 en deed ik wat wolven dood in World of Warcraft (boring), maar het meest gecharmeerd was ik toch door de oude arcade-games. Packman, het blijft een klassieker.

Alleen erg jammer dat de tentoonstelling niet succesvol is. We hadden een kort gesprek met de uitbaters, die ons vertelden dat de bezoekersaantallen serieus tegenvielen. Misschien ligt het aan de ligging. De Kelders van Cureghem in Anderlecht trokken nochtans wel veel volk ten tijde van de Körperwelten-tentoonstelling. Misschien is het concept niet duidelijk genoeg of werd er niet in de juiste media geadverteerd? Play Belgium is niet enkel een tentoonstelling óver games, je kan er ook een godganse dag games spelen. Men zegge het voort!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>