Intimiderend

Ik zit al een tijdje te kauwen op iets dat één van de aangetrouwde neven van mijn vriendje gezegd heeft op het familieweekend. Ok, het was al laat, die zaterdagavond, het merendeel van de neven en nichten lagen al in bed, we hadden allemaal een beetje te veel gedronken en hadden net een verhitte discussie over het al dan niet kansspel zijn van poker achter de rug. Maar zijn halfdronken woorden hebben op de één of andere manier een gevoelige snaar geraakt.

Hij noemde mij intimiderend. En daar schrok ik van, want dat is niet het beeld dat ik wens te projecteren wanneer ik een ontspannen weekendje weg ben met vrienden. Ok, in werkcontext wik en weeg ik mijn woorden veel voorzichtiger, maar tussen vrienden en familie hoop ik dat ik gewoon mezelf mag zijn. En het beeld dat ik van mezelf heb, komt niet meteen overeen met iemand die andere mensen intimideert.

Waarom kwam hij tot die conclusie? Ik vond het bij de haren getrokken. Hij noemde mijn twee universitaire diploma’s, het feit dat ik al vier spelletjes op rij gewonnen had bij Carcassonne (misschien had ik gewoon slechte tegenspelers) en de manier waarop ik de spelregels uitlegde. Enfin, zonder dat ik daarom gevraagd had, kreeg ik een hele psycho-analyse over me heen. Die ik liet passeren als dronkenmansgebral.

Maar toch, ik zat er de dag nadien nog altijd mee verveeld. Ik vind het doodjammer dat iemand mij intimiterend vind. Zelfs al is het iemand die ik maar twee keer per jaar zie en die onmogelijk op basis van zo weinig informatie een juist beeld van mij kan hebben. Misschien raakte het me zo omdat er een grond van waarheid in zat?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

  1. Uit ondervinding weet ik dat je dit even moet laten bezinken. Daarna kan je er beter naar kijken. En meestal zit er ergens wel iets van waarheid in. Maar niet getreurd, daar kan je ook weer mee aan de slag. Veel succes 😉

  2. Ik krijg al jaren te horen dat ik te rech toe recht aan ben, te mondig en daardoor ook intimideer.
    Ik ken je natuurlijk niet, maar op basis van je blog kan ik wel opmaken dat je een erg sterke persoonlijkheid hebt en ja dat vinden sommige mensen intimiderend.
    Ik zou het laten bezinken en er eens goed over nadenken.
    Maar initimiderend wil niet automatisch iets slecht zeggen he meid!

  3. Ik heb ook vaak indirect gemerkt dat mensen (mannen :)) schrikken van de directe en harde dingen die ik zeg omdat ik nogal rechtlijnig ben. Feministische uitlatingen worden bovendien écht niet gewaardeerd.
    Ik moet zeggen dat je op je blog zeer krachtig overkomt qua persoonlijkheid, ambitie en maatschappelijk succes. Dat dat voor sommigen intimiderend is, kan ik me voorstellen op basis van mijn eigen ervaringen.

  4. liza

    Zoals Oker al zei kom je hier op je blog krachtig en zelfverzekerd over. ‘k Heb je één keer ontmoet, en toen bevestigde je dat beeld irl. Ik krijg van kennissen soms de opmerking dat ik redelijk rechtdoorzee ben en dat ik er geen doekjes om wind, maar aan jou kan ik toch niet tippen op dat vlak denk ik. 😉 Ja, beetje intimiderend misschien, maar dat zal vooral zo ervaren worden door mensen die iets minder zelfvertrouwen hebben waarschijnlijk (in jouw geval is dat 99% van de bevolking denk ik).

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>