Ineuropa.nl

Vorige week toonde een medestudent in de Russische les een heel interessant tv-fragment over de Russische revolutie. Het fragment kwam uit het tv-programma “In Europa” van de VPRO. Als niet-tv-bezitter had ik natuurlijk nog nooit van dit programma gehoord. Gelukkig zijn alle afleveringen van de reeks op de website InEuropa.nl te bekijken. Wie heeft er nog tv nodig als er zoiets fantastisch als het internet bestaat? De komende weken ga ik van de gelegenheid gebruik maken om mijn kennis van de Europese geschiedenis wat bij te schaven. Een mens kan nooit te veel weten, nietwaar?

PS: Na een kleine steekproef, blijkt het merendeel van de ondervraagden niet te weten wanneer de Russische revolutie heeft plaatsgevonden. Ik moet toegeven dat dit resultaat mij hogelijk verbaasde, aangezien ik dacht dat dit algemene kennis was.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

7 Responses

  1. Voor de huidige studentengeneratie behoren ook Gorbachev en perestrojka en glasnost al niet meer echt tot de algemene kennis blijkt. Maar ja, ze waren toen nog maar in de pampers, of zelfs nog niet geboren.

  2. Aha! Handig die site! Ik heb wél tv maar ik had veel te laat door dat die serie er was…
    Enneuh, ik ben nu bezig met geschiedenis te leren en ben eigenlijk nog maar net aan de Russische Revolutie aanbeland. Heb nog niks gelezen en weet dus helaas ook de data niet… Hoewel het allemaal wel algemene kennis is, kost het me toch moeite zo’n dingen te onthouden hoor!
    Mijn excuses! Hopelijk onthou ik ze wel op het examen in mei 😉

  3. Ik zal mijn putje maar al beginnen graven zeker, zodat ik pijnloos in de grond kan zinken van schaamte. Ik weet vaag wel wat en wie, maar helemaal geen periode. Wel dat het in oktober was 😀

    Geschiedenis werd een beetje stiefmoederlijk behandeld destijds op school. Komt wel meer voor in TSO en BSO, helaas…

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>