Gebakken kabeljauw met avocado, gamba’s, room en kaas

Op aanvraag, het recept (voor twee personen). Het recept komt uit het kookboek “Happy Days met The Naked Chef” van Jamie Oliver.

Ingrediënten:

 • olijfolie extra vierge
 • zeezout en zwarte peper uit de molen
 • 2 kabeljauwfilets van 225 g, zonder vel en graat
 • 1 klein handje verse basilicum, gesnipperd
 • 1 avocado, geschild, zonder pit, gehalveerd en in plakjes
 • 150 g goede gepelde gamba’s, gekookt of ongekookt
 • 1,4 dl slagroom (ik gebruikte light room)
 • 150 g goede cheddarkaas

Verwarm de over voor op 220 graden Celcius. Vet een bakblik of gril in met een beetje olijfolie, bestrooi de kabeljauwfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de plaat. Strooi basilicum, avocado en gamba’s over de filets. Sprenkel er de slagroom overheen en rasp er de kaas over. Bak de vis boven in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten tot hij goudbruin is en begint te pruttelen. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen en serveer met een eenvoudige groene salade.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

 1. Valerie voor Canvas

  Een gerecht dat we op het menu van sterrenrestaurant ‘t Laurierblad van chef Guy Van Cauteren terugvinden is ‘Kabeljauwrug met mosterd, peterseliekruim, wit bier en preistoemp’. Eerder deze week bereidde hij die kabeljauw in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Frieda Van Wijck kreeg het recept in handen en maakte het vervolgens na. Je kan het recept ook zelf in huis halen via http://www.canvas.be/indekeuken. ‘In de keuken’ is je elke dinsdag om 20.40u op Canvas te zien.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>