Dirty Mind

Een fijne Vlaamse film mét een schitterende Wim Helsen in de hoofdrol. Al ergerde ik me aan de slechte beeldkwaliteit. Ja, dat zal wel artistiek zijn, al die ruis, maar mij stoorde het enorm. En neen, ik raakte daar niet aan gewend. Het bleef mij de hele film lang een doorn in het oog.

Het scenario van Dirty Mind is, op zijn zachtst gezegd, origineel. Ik heb niet geprobeerd een boodschap uit deze film te halen, want ik denk niet dat dit de bedoeling is. Zo komen vrouwen in het algemeen maar slecht uit het verhaal. Zelfs de intelligente vrouw valt voor de macho Tony T. Ik heb het niet voor macho’s, dus ik kon me totaal niet vereenzelvigen met de vrouwelijke hoofdpersonages in het verhaal.

Aan de andere kant lijkt het me geweldig de remmen los te kunnen gooien zoals Tony T. Gewoon toe te geven aan elke impuls en elke prikkel. Je niks aantrekken van de wereld en koppig jouw eigen ding doen. Al is zo’n levenshouding weinig realistisch.

Enfin, gaat dat zien, zou ik zeggen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>