Lord of the Flies

Jaja, ik ben druk bezig de klassiekers uit de Engelse literatuur te lezen en daar hoort deze Nobelprijswinnaar zeker bij. Ik vond Lord of the Flies een gruwelijk goed boek. Gruwelijk omdat het een bloedeerlijke confrontatie is met de menselijke natuur en zijn uitwassen. Het boek grijpt je bij de keel en pagina na pagina voel je het onheil naderen. Je wil de hoofdpersonages helpen, hen goeie raad bieden, maar als lezer blijf je een machteloze toeschouwer die enkel kan toekijken hoe het drama zich ontvouwt. Hoe dun is de scheidingslijn tussen de moderne mens en de wilde waar hij van afstamt? Flinterdun volgens auteur William Golding.

Een bangelijk actueel boek.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>