Skip to content

Gebrek aan respectabele blogs in Vlaanderen

2007 december 12

Dixit de Standaard.

Ik citeer de laatste paragraaf uit dit artikel (de rest moet u zelf maar lezen):

‘Ik vermoed dat de blogosfeer in Vlaanderen binnen tien jaar aanzienlijker sterker zal staan’, voorspelt Vuijlsteke. ‘Je ziet hier en daar al signalen dat het de goede kant opgaat.’ Maar zolang de Vlaamse internauten hun blog blijven beschouwen als een virtueel dagboek, zal de Vlaamse blogosfeer nooit meer zijn dan wat het nu is

Sta mij toe daar eens goed mee te lachen. Waarom neerkijken op mensen die hun blog als een virtueel dagboek beschouwen? Als er mensen zijn die tijd en moeite investeren om diepgaande, doorwrochte artikels te schrijven, zeer mooi. Als er mensen zijn die graag schrijven over het feit dat ze vandaag tien keer de pamper van hun baby vervest hebben, ook mooi. Misschien hebben mensen na een zware dagtaak gewoon geen zin om energie te investeren in zware onderwerpen. De lichte(re) kant des levens is ook een kant die aandacht verdient.

Ondertussen hoop ik dat dit niet-respectabel blogje, dat u gerust als een virtueel dagboek mag beschouwen, u vandaag, morgen en overmorgen enkele leuke en ontspannende momenten kan bezorgen. Meer moet dat niet zijn.

5 Responses Post a comment
 1. december 12, 2007

  heu om maar te zeggen dat bepaalde zaken hoogdstwaarschijnlijk uit de context zijn gerukt om te in te passen in de vooringenomenheid van de reporter die niet hoog oploopt met de blogosfeer :-)

 2. december 12, 2007

  Ongetwijfeld. ;-)

 3. december 13, 2007

  O, ja dus. Uit context.

  Hierzie, copypaste:

  Die eerste zin, dat is eigenlijk omdat ik “uh huh, tuurlijk” heb gezegd na de vraag “en dus vermoed jij dat de blogosfeer in Vlaanderen binnen tien jaar aanzienlijker sterker zal staan?” De tweede zin kan ik misschien gezegd hebben, maar zeker niet in de context waar hij nu geplaatst wordt, want die allerlaatste zin, die heb ik nooit gezegd, daar geloof ik niet in, en ik vind het een fundamenteel verkeerde manier en eigenlijk compleet oneerlijke manier om de dingen te benaderen.

 4. december 13, 2007

  Die stoute journalisten toch. Ach ja, een beetje controverse, altijd leuk.

Trackbacks & Pingbacks

 1. houbi.com / blog » Van steen en kikkerpoel

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS