24u

We zijn vanavond dat toch even langs de 24-urenloop geweest. En neen, ik heb geen rondje gelopen, maar mijn neus heeft er zeker tien gelopen. En dat zonder doping! Onze spionnen ter plaatse vertelden ons dat het een rimpelloze editie was. Het telsysteem werkte zonder problemen, een kleine kortsluiting daargelaten, de site is niet down gegaan, er waren enkel wat problemen met de applet. Fijn, maar ook een beetje saai. Rampscenario’s zijn nu eenmaal spannender om te aanhoren.

Voor het parcours had men dit jaar teruggegrepen naar de oude vertrouwde formule: de lopers lopen op het asfaltbaantje rond de piste en de standjes van de ploegen staan verspreid langs het parcours. Heel raar om mensen tegen het lijf te lopen die niet eens wisten dat de opstelling waarbij alle standjes op het grote plein stonden en de lopers op de piste liepen de uitzondering was en de verspreiding van de standjes langs het parcours de regel. Jaja, de kloof tussen mij en de huidige generatie studenten wordt steeds groter.

Mijn vriend en ik hebben het ganse parcours verkend, maar de sfeer zat er niet (meer) in. Niet ongewoon, want het hoogtepunt van de 24-urenloop is op de avond/nacht van de eerste dag. Op het einde van 24 uur rondjes lopen, ligt alles vol met afval, zijn de lopers moe en de mensen die de eet- en drinkstandjes bemannen al aan het opruimen. Alles baadt in een triest sfeertje dat doet denken aan de dag na een geweldig feestje. Komt daar nog eens bij dat mijn voeten het na anderhalf uur behoorlijk koud begonnen krijgen.

Enfin, ik ben een beetje verkouden, dat niet zo goed voelen, zal ook wel daarmee te maken hebben. Toch wil ik iedereen die zich inzet voor de 24-urenloop proficiat wensen. ‘t Is elk jaar weer een enorme organisatie. Dikke schouderklop.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. Daphné

  Het was inderdaad weer de oude opstelling al vond ik de vorige beter… Ik kon nergens door, de planken en kasseien waren een marteling, en nergens was er wat rust… Er was zo precies geen overzicht…
  MAAR LBK WERD DERDEEEEE WIEHIEEEE

  xxx

 2. Philippe

  Het oude concept is inderdaad wat moeilijker toegangkelijker, en dat is een zeer spijtige zaak. Er wordt, voor zover ik weet, altijd geprobeerd om het zo makkelijk mogelijk te maken, maar dat is niet zo makkelijk in de strukken/stukken bos :s.

  Het drukke volk is ook niet altijd super maar het zorgt, volgens mij, voor meer gezelligheid soms. Al zijn er altijd punten waar een opstopping gebeurd. Rust was er echter wel op de stand van ULYSSIS (beetje reclame maken ;)), op het tennisveld.

  En, yab, ik heb iets soortgelijk meegemaakt als u. Ik was ergens aan het helpen bij het opbouwen toen er 2 fietsers voorbij kwamen en zeiden “Ja, vroeger was het allemaal op da voetbalveld binnen de piste”. Ik draaide mij om en zei: “Vroeger was het zoals nu, alles op de buitenpiste, het enige echte verschil is de plaatsing van eetstandjes”… De 2 keken mij raar aan en toen besefte ik dat ik oud begon te worden 😉

 3. yab

  @philippe: En dan te bedenken dat gij nog maar een broekventje zijt. 😉

  @daphné: Qua toegankelijkheid is de terugkeer naar het oude concept inderdaad een stap terug. Proficiat aan LBK trouwens, een oververdiende derde plaats.

 4. smara ratih

  Het was vorig jaar gezelliger vond ik… zo alles in het midden. Dan liep ik veel meer van het ene standje naar het andere. Dit jaar heb ik de standjes niet eens allemaal gezien.
  De asfalt daarentegen, die heb ik gezien, allee mijn voeten toch. En t was vermoeiend, vooral s nachts. Van 2 tot 4 rondjes gaan lopen, diegene die mij op dat idee heeft gebracht gaat nog afzien :p

  Het was leuk, al heb ik heimwee naar vorige editie

 5. Philippe

  @yab: ‘t is waar, maar tegenover u is elke student een broekventje ;).

  @smara: Er zijn verschillende meningen over die gezelligheid… Alles binnen de piste zorgde op de minder drukke uurtjes voor een totaal verlaten sfeer. Buiten de piste is er altijd wel volk te vinden, plus de bomen/struiken/… zorgen, naar mij gevoel, voor een gezelligere ‘natuurlijkere’ omgeving. Nuja, ze hebben beiden hun voor en nadelen, we zullen het waarschijnlijk de komende jaren toch met dit concept moeten doen (qua plaatsing dan)

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>