Taalfouten

Ligt het aan de zomerse nonchalance? Aan de door de vakantie ingegeven zorgeloosheid? Het valt mij alleszins op dat taalfouten de laatste weken welig tieren op de Vlaamse blogs. Nu zal u mij ongetwijfeld op gezette tijden ook op een taalfoutje betrappen. Niemand is perfect. Maar het aantal zware grammaticale fouten (zeg maar dt-fouten) dat ik de laatste tijd tegenkom, hebben mijn taalgevoel ernstige schade toegebracht. Als ik zo’n fout zie, probeer ik meestal op mijn tanden te bijten en snel verder te lezen. Niemand houdt van kommaneukers (al kunnen sommige fouten bezwaarlijk onder de noemer komma’s gebracht worden). Soms wordt het mij echter te veel en kan ik het niet laten de foutenmaker in kwestie op zijn of haar fout te wijzen.

Dus aan alle bloggers bij wie ik onlangs een foutje verbeterd heb: sorry, het was sterker dan mezelf. Troost jullie met de gedachte dat een juiste schrijfwijze het lezen van jullie blogs alleen maar aangenamer kan maken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. Anne

  Net zoals gypsy, kan ik enkel zeggen : please go ahead…
  wie weet hoe lang ze er anders nog staan voor iedereen te zien dat ik mijn teksten veel te weinig nalees..

  Mijn vaste ‘kommaneuker’ is volop aan het verhuizen

 2. smara ratih

  tja, zal ik eventjes een uitvlucht gebruiken? Sorry, ik doe mijn best om steeds foutloos te schrijven, maar dat is even onmogelijk als niet meer ademen voor anderen zou zijn. Neen ik kan het niet, ik heb er jaren en jaren aan gewerkt, uren en uren bijles voor gevolgt, leerkrachten die tot hun grens van overleefbaar gingen om mij toch maar die enkele schrijfregels te leren,… het heeft niet mogen helpen.
  Ik bezit namelijk “dyslectie” misschien denkt u nu, flouw excuus, iedereen heeft dat tegenwoordig, wel dan moet ik u zeggen, het kan mij niet meer schelen.
  Maar als je mij dan op een fout wijst, wil je dat dan alsjeblieft duidelijk doen, zoals daar dat woord, dat is fout, dan wil ik het wel verbeteren, maar ik heb gezocht en gezocht en gezocht vandaag, ik vond de fout niet.

  let wel, ik vind het niet erg dat je mij verbeterd, uiteindelijk zou het geschreven woord juist moetten zij. Maar zeg mij alstublief waar precies mijn fout staat. MET DANK

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>