Leuven – Amsterdam – LeuvenI

Gisteren in totaal zes uur gereisd voor ocharme tweeëneenhalf uur vergaderen. Niet mijn meest efficiënt bestede dag, met andere woorden. Opvallend: het verschil in stijl tussen Nederlanders en Belgen. Je wordt er behoorlijk joviaal onthaald, soms zelfs iets té joviaal naar mijn smaak. Het blijft een business gesprek, ik ben geen goeie vriend die je bij wijze van spreken een jaar niet meer gezien hebt. Moment van de dag: mijn collega die vertelde hoeveel dagen verlof ze per jaar had en de daarop volgende reactie van de sales verantwoordelijke (!): “Trut!” Die Hollanders toch. 😉

Na zoveel uur op de trein had ik geen zin meer om ‘s avonds nog productief te zijn, dus sms’te ik ergens net buiten het station van Amsterdam of mijn vriendje geen zin had om met mij de Simpsons te gaan zien. En ik had geluk: hij zag dat wel zitten. 😉 Na mijn thuiskomst een lekker slaatje gaan eten op het terras van La Royale (dat van de Kosmopol was volzet). Genoten van de eerste echt zomerse avond en daarna naar de Kinepolis. Ik heb smakelijk gelachen met de dolle fratsen van Homer&co. Of zou dat glas cava en die werkelijk gigantische sangria die ik vlak voor de film gedronken heb, daar voor iets tussen zitten? 😉

Het was alleszins een geslaagde avond na een vermoeiende dag.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

 1. mick

  Dat jij de kracht hebt om nog naar een film te gaan! Ik moet ook dikwijls lange afstanden doen voor één gesprek! Maar dan blijft het bij mij bij Cava s’avonds :)

  Maar ik moet zeggen dat ik heb een haat/liefde verhouding heb met dit soort reizen. Enerzijds vind ik het waist of time anderzijds prijs ik mezelf gelukkig dat ik eens andere plekken van de aard zie!

 2. yab

  Ik vind het vooral tijdsverlies. Want veel meer dan het station van Amsterdam en de Waag (wat natuurlijk wel een prachtig historisch gebouw is) heb ik niet gezien. En ‘t is nog maar een dikke maand geleden dat ik er voor een ander werkbezoek was.

 3. smara ratih

  denk niet dat het aan de sangria heeft gelegen, want toen ik die gezien heb was ik bloednuchter, en heb ik bijna onder mijn stoel gelegen… goeie film
  maar hoe kan je na zoveel tijd op een trijn nog wakker blijven? lijkt me zo moeilijk

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>