Herdenking van de slag bij Passendale

Vandaag is het 90 jaar geleden dat jonge mannen, amper de kinderschoenen ontgroeid, hun leven lieten in de slag bij Passendale. In de drassige modder die overbleef na de slag werden vele lijken nooit teruggevonden. Van Passendale bleef niets meer over. Ik heb ze bezocht, de plaatsen in en rond Ieper waar die jonge mannen stierven in het gevecht om enkele meters grond. Ik stond daar onder een stralend blauwe hemel en kon het niet bevatten.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. [muggenbeet]

    ik bezocht tyne cot vorige week met mijn kroost. The cemetery is vooral indrukwekkend als je op de hoogte bent van de zinloosheid, ook militair strategisch, van de gevechten die daar plaatsvonden. een half miljoen doden is niet te vatten.

  2. pierre du coin

    Ben ook al een paar keer naar passendale geweest. Die oneindige rijen kruisen. En dan weet je dat het maar een fractie is van de 500.000. Waanzin.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>