Jammer

Ik was eerst niet van plan er iets over te schrijven op dit blog, want ik wilde mij niet mengen in het debat over de verkiezingen. Maar goed, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik heb toch niets beters te doen. 😉

Het stoort mij enorm dat ik de laatste dagen op verschillende blogs redelijk persoonlijke aanvallen lees op Yves Leterme. Hij zou saai zijn, een “seut”, er onbetrouwbaar uitzien, een gemeen lachje hebben, enzovoort. Nu ben ik het zeker niet altijd eens met de standpunten die zijn partij naar voren brengt. Bovendien vind ik het erg jammer dat Leterme zich niet aan zijn woord houdt en hoogstwaarschijnlijk zijn termijn bij de Vlaamse Regering niet zal uitdoen. Toch vind ik dat hij deze aanvallen niet verdient.

Wat doet het er immers toe dat iemand er als een “seut” uitziet of “saai” overkomt? Ik word honderdduizend keer liever bestuurd door een seut met kennis van zaken in een slecht zittend pak dan door een flamboyante mooiprater met een modieus kapsel. Ik heb zeer veel respect voor mensen als Frank Vandenbroucke die bekend staan om hun dossierkennis en intelligentie, maar die kampen met een “droog” imago. Misschien hangt dit voor een deel samen met mijn grote afkeer van de gebakken lucht die in de reclamebusiness verkocht wordt. Het is de inhoud die telt mensen, niet de verpakking! Je hoeft niet hip of cool te zijn om een goeie kapitein te zijn. En je mag van Leterme zeggen wat je wil, zijn Vlaamse Regering heeft puik werk geleverd. Jammer dat hij waarschijnlijk morgen het schip zal verlaten voor een ander, moeilijker te besturen schip.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. gypsy

  wegens een meer dan behoorlijke prestatie op vlaams regeringsniveau, heb ik altijd respect voor leterme gekoesterd. en ik ben nochtans eerder rood-groen… maar zijn campagne nu, vrij populistische uitvallen naar de walen (“ze zijn te dom om nederlands te leren”) hebben mij totaal van gedacht doen veranderen. neen, ik vertrouw die man niet. en dat heeft heus niets met zijn ‘saaie’ imago te maken…

 2. yab

  Tja, ik stel voor dat we Leterme afrekenen op zijn daden en niet op zijn woorden. Ik maak me geen illusies over verkiezingscampagnes. De hete woordensoep die tijdens de campagne geserveerd wordt, koelt (gelukkig) snel af bij de onderhandelingen na de verkiezingen.

 3. jeronimo

  al die linkse rakkers roepen de hele tijd dat cd&v niets anders doet dan afbreken en schijnlheiligheid van leterme zijn gemeen lachje

  ik kan even goed zeggen dat van de lanootte niets voorstelt met zijn cijfergegoochel zonder inhoud, van van brempt die irrationeel komsih de lijn constant de hemel in prijst
  of die andere ossen in de grote steden die vermomde zakkenvullers zijn maar dat blijkbaar goed weten te verbergen, net als hun soortgenoten van andere partijen, ja daar moeten we idd ook niet schijnheilig om doen

  ach ja, laat ze kniezen en roepen en tieren, ik hoop dat er een goed samenhangend beleid komt

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>