Goed initiatief

Delhaize schaft gratis plastic zakken af.

BRUSSEL – In het kader van de wereldmilieudag op 5 juni kondigt Delhaize België aan dat er vanaf 1 juli 2007 geen gratis plastic zakken meer worden verdeeld in Delhaize-winkels. De focus komt helemaal te liggen op herbruikbare alternatieven en nieuwe zakken gemaakt op basis van hernieuwbare grondstoffen.

Mijn vriend en ik hebben ons een tijd geleden twee smartboxen van de Delhaize aangeschaft. In combinatie met het self-scanning systeem is zo’n box een heel gemak. Al gebeurt het dat we de smartboxen thuis vergeten en ons dan toch met plastic zakjes moeten behelpen. We zijn nu druk bezig met het ontwikkelen van een smartboxreflex. “Tijd om te gaan winkelen. Zijn we de smartboxen niet vergeten?”

Ook in andere winkels probeer ik zoveel mogelijk plastic zakjes te weigeren, al moet ik toegeven dat mijn spullen vaak al in een zakje zitten voor ik mijn mond heb kunnen openen. Soms doe ik de moeite ze er dan weer uit te nemen, vaak ook niet. Een aandachtspunt voor mezelf: zoveel mogelijk het gebruik van plastic zakjes vermijden.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

 1. Matthias

  Hmz. Ik gebruikte die zakjes juist voor etensresten in op te slaan! Niets zo ranzig als etensresten die een ganse week, of zelfs twee weken, liggen te gisten in uw afvalbak.

  Ik heb immers geen balkon of tuin waar ik dat buiten kan zetten! Gratis zakken van de Delhaize zijn dus megahandig. Ook al weet ik dat die zwaar vervuilend zijn. En alternatieven zoals een aparte luchtdichte afvalbak zijn ook niet bepaald hygiënisch of anti-geurtjes.

  Ofwel vervuilen, ofwel in een studio zitten met een geur van rottende tomaten, ajuinen,… Mmm…

 2. yab

  @bloekie: Daar is nochtans een simpele oplossing voor. Voorzie lockers aan de kassa’s waar rugzakken en dergelijke in kunnen opgeborgen worden. Je kan dan winkelen met een mandje en je rugzak gebruiken om de gekochte waren mee naar huis te nemen.

  @matthias: In leuven hebben we aparte groene zakjes voor GFT-afval.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>