En actie!

Soms is trop, te veel. De laatste factuur die de bouwfirma ons opstuurde was de spreekwoordelijke druppel. Een factuur vol met fouten, kosten die wij als kopers normaal niet moeten dragen, allez, genoeg om mij een beetje boos te maken. Tijd voor actie dus. Eerst wat gaan overleggen met de mensen die al in het gebouw wonen. De consensus was dat iedereen een beetje gefrustreerd was door de verregaande incompetentie van de bouwfirma. Dus mijn vriend en ik een actieplan opgesteld. Punt één: zoveel mogelijk kopers bij mekaar krijgen om IRL van gedachten te wisselen over dit bouwproject zonder einde. Punt twee: zwaar van onze tak maken tegen de bouwfirma.

Mijn vriendje heeft verder de rest van de avond besteed aan het opbellen van medekopers en het aanhoren van horrorverhalen alhier en aldaar: over sleutels van garagepoorten die kwijt zijn (wij hebben geen garage in dit gebouw), over vochtplekken op de muren, over zogezegde reglementen van de stad die verbieden dat er in dit gebouw een lift voor meer dan vier personen geplaatst mag worden (huh?), over de deur in de inkomhal die nog steeds mysterieus afwezig is, over verkeerd geplaatste muren, over foute deuren, enzovoort. We zijn er ook achter gekomen dat een paar van de kopers familie zijn van de mensen van de bouwfirma. Toch erg, in het zak gezet worden door je eigen familie.

Het belooft volgende week alleszins een erg leuke vergadering te worden…

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

 1. Goya

  Succes ermee!
  Ik ben blij gewoon een huis gekocht te hebben ipv te bouwen. Heb eigenlijk nog geen enkel probleemloos bouwverhaal gehoord in mijn omgeving :-)

 2. Anonymous

  Een goede raad van een goede vriend : neem een advocaat onder de arm. Dit kan nog héél lang duren. In het slechtste geval dient er een advocaat aan te pas te komen (aangetekend schrijven “waar is de beloofde deur/muur/stopcontact/herstelling/…) en dan betaal je je blauw aan iemand die het dossier niet kent. Want : niet van in het begin gevolgd en dus extra kosten voor het instuderen van het dossier enz… enz…. enz…

 3. yab

  @gypsy: Snel in orde komen, doet het sowieso niet. Gelukkig zijn wij goed op de hoogte van onze rechten.

  @anoniem: Ik heb ondertussen al veel ervaring met het schrijven van aangetekende brieven, daarvoor heb ik geen advocaat nodig. En ik denk dat er niemand het dossier beter kent dan wijzelf.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>