Week van de Fair Trade

Twee dagen te laat, maar de week is nog niet ten einde, dus bij deze maak ik wat reclame voor de week van de Fair Trade. Leuven mag zich op dit vlak trouwens op de borst kloppen, want op 23 maart 2006 werd Leuven officieel een Fair Trade gemeente. Zelf heb ik woensdag al mijn (minuscule) steentje bijgedragen door een vegetarisch spaghetti met een glaasje appel-veenbes te consumeren in het Wereldcafé.

Het programma voor de week van de Fair Trade in Leuven:

Gedurende de week van de Fair Trade zal Leuven zijn titel als fairtradegemeente alle eer aandoen met verscheidene activiteiten ter promotie van deze actie. Het Platform LA21 Leuven organiseert naast speciale acties in supermarkten ook een ontmoeting van horeca-uitbaters voor een constructief rondetafelgesprek waarin de uitbaters die al ‘verkocht’ zijn bespreken hoever ze staan met de verkoop van Fair Trade producten en hoe ze andere horecazaken kunnen aanporren om hetzelfde te doen. Men zorgt eveneens voor de promotie van eerlijke handel bij lokale bedrijven. Pendelaars zullen kunnen genieten van een eerlijk ontbijt op vrijdag 6 oktober. Doorlopend zal de Bondgenotenlaan de hele week Fair Trade tussen zijn muren sluiten.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>