Lokale verkiezingen

‘t Zijn binnenkort verkiezingen te oordelen aan de vervuiling van het straatbeeld met lelijke affiches vol holle slogans. Naarmate de Dag des Oordeels nadert, neemt ook het aantal blogs dat aandacht besteedt aan dit fenomeen toe. Aangezien Yet Another Blog een ongemeen hippe blog is, kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Jammer genoeg is er één probleempje. Heel het gebeuren kan mij op dit moment volstrekt niet boeien. Op 8 oktober moet ik namelijk gaan stemmen in mijn domiciliegemeente en de band met deze gemeente is flinterdun geworden. Het kan mij eerlijk gezegd geen zier schelen wie daar de volgende burgemeester wordt of welke straat ze nu weer eens gaan heraanleggen. Ik heb zelfs geen flauw idee wie daar momenteel burgemeester is. Laat staan dat ik een schepen zou herkennen, moest hij of zij mij voor de voeten lopen.

In mijn persoonlijk planning was het de bedoeling dat mijn domicilie al ongeveer een half jaar in Leuven gelegen zou zijn. Jammer genoeg wil de realiteit al eens vaker mijn persoonlijke planningen doorkruisen. Ik zal mij dus beperken tot het uitbrengen van een lijststem in mijn domiciliegemeente en voor de rest kan ik alle propaganda fijn negeren.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

 1. lord cms

  ik heb net hetzelfde probleem…ik wil me hier ook domicilieren maar niet voor ik iets gevonden heb dat ik als meer dn een “kot” kan beschouwen, mijns tudiootje is wel knus, maar niet van “mij”…

 2. Anonymous

  Typische Vlaams zeker?

  Klagen, maar zelf alle schuld voor het probleem dragen!

  En Lord, wat is dat nu voor een belachelijke uitleg. En dat terwijl de KOTstudenten in Leuven vragen om in Leuven te mogen stemmen, met ook al debiele beweegredenen.

  Wees dan consequent en ga NIET stemmen, maar draag daar dan wel de gevolgen van.

  Drs. P.

 3. yab

  @tweede anonymous: Wees gerust, als ik mijn domicilie in Leuven kón plaatsen, had ik dat al lang gedaan. Ik volg de politieke ontwikkelingen in Leuven al heel lang, dus ik vind van mezelf dat ik best een geïnformeerde stem kan uitbrengen.

  Ik maak graag gebruik van de kans om mijn steentje aan de democratie bij te dragen, maar ‘t is nu eenmaal een feit dat ik totaal geen voeling meer heb met mijn domiciliegemeente.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>