De zoektocht naar een bed

Zaterdag was het open monumentendag in het Brussels Gewest, normaal een vaste jaarlijkse afspraak in mijn agenda. Helaas hebben we dit uitstapje dit jaar moeten schrappen. Reden: het ziet ernaar uit dat ons appartementje toch nog in 2006 zal afgeraken en dus hebben we een bed nodig, want op de grond slapen is niet zo aangenaam.

Goed. ‘s Ochtends al wakker om acht uur (uitslapen is mij in pension chef Nonkel K nog niet gelukt), wat blijven liggen om toch de schijn hoog te houden en dan maar van miserie opgestaan en wat fotootjes bewerkt. Daarna ben ik samen met mijn vriendje naar Leuven city getrokken om te brunchen bij de PurPur. Om het wachten wat aangenamer te maken, hebben we eerst wat stripjes gekocht bij het Besloten Land en een gids voor Warschau bij de Standaard Boekhandel (godzijdank dat er zoiets als onbetaald verlof bestaat). Lekker gegeten, twee smoothies gedronken en daarna snel twee paar schoenen bij de schoenmaker binnen gedaan (om de één of andere reden slijten de hakken van mijn schoenen enorm snel, ik denk dat ik een zware voet heb).

En daarna was het tijd om aan onze bedzoektocht te beginnen. Stonden op het programma: Sleepy en Sit&Sleep. Ok, geen uitgebreid lijstje en misschien niet de goedkoopste winkels, maar kom, een goeie nachtrust is ons wel het één en ander waard. De rest van de meubeltjes kopen we dan wel bij Ikea. Twee bezoekjes aan Sleepy, eentje aan Sit&Sleep en een hele hoop ligtesten op bedden later, hadden we allebei ons persoonlijk slaap-DNA op zak en werd de knoop doorgehakt: het wordt een bed van Sit&Sleep. Allez, een bed, een Swissflex lattenbodem op pootjes met daarop een latex matras. Die beddenbak is toch maar versiering.

Gelukkig omdat we zo snel onze goesting hadden gevonden, zijn we daarna iets kleins gaan eten bij de Turquoise. We bestelden een mengeling van koude en warme voorgerechtjes. Heel leuk, je kan veel verschillende smaakjes uitproberen en je hebt toch niet te veel gegeten.

‘s Avonds zijn we nog even naar een vat van een ex-collega van mijn vriend geweest met het idee dat we daar wel wat mensen zouden kennen. After all is de IT-sector een belachelijk klein wereldje. Niet dus. Buiten de jarige zelf, maar één bekende gezien. Dus hebben we wat zitten kussen aan de bar en zijn we mooi vroeg naar huis geweest. Na een vermoeide kuis- en verhuisweek zou wat extra slaap ons zeker goed doen.

En jawel, vandaag ben ik erin geslaagd om maar liefst tot half tien te slapen! Verbetering is in zicht! 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

 1. Pieter Laeremans

  Ik heb ook zo’n swissflex bed gekocht bij de Sit & Sleep. De 500 als ik me niet vergis. En ik blijf het mijn aankoop van het jaar (2005) vinden. ‘t is niet goedkoop maar ‘t is een geweldig goed bed. Het is het waard!

 2. Peter

  Wij hebben ook gewoon een lattenbodem op pootjes met een goede matras. Meer moet dat idd niet zijn. Wij hebben dat wel bij Sleepy gekocht en vree content van de service (thuislevering en montage) en al het gerief. Heel degelijk. Een bed is idd wat meer geld waard, voor de rest van de meubels zou ik ook eerder richting Ikea gaan. Alleen al omdat het zelf ineensteken ook wel plezant is 😉

 3. yab

  @pieter: Blij dat te horen!

  @peter: Dat zelf ineensteken is misschien plezant als je veel tijd hebt, helaas is onze tijd zeer schaars en dan wordt dat ineensteken een karwei dat je liever aan je laat voorbij gaan.

 4. Anonymous

  Wij hebben zo’n swissflex slaapsysteem van sit & sleep en zijn er niet over te spreken. Elke ochtend worden we wakker van de rugpijn ! We gaan terug een ikea-bed kopen zoals we voordien hadden. Spijtig dat we er zoveel geld aan hebben uitgegeven.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>