Impressies van Leuven in scène

Gigantisch veel volk. Volk, man, niet te doen. En natuurlijk veel bekende gezichten tegengekomen. Waaronder bvlg, een paar meisjes van de tekenles (nog op mijn dak gekregen omdat ik de tekenles gisteren gemist had) en jawel: Dolfie! En hij had zijn oude bekende streken nog niet verleerd. Hij liet dadelijk zijn oog vallen op een paar majorettes. Ik vermoed dat het de korte rokjes waren die het hem deden.

We waren met een tof heterogeen groepje. Veel bijgepraat en veel gelachen. Wat meegehuppeld met de majorettes , daarna iets gaan drinken op de Oude Markt, terwijl er tamboertjes de lucht in gehesen werden (‘t was geen echte verrassing meer voor ons, want we hadden ‘s middags na het examen van Italiaans al de repetitie gezien). Daarna ons wat laten platdrukken tussen al het volk op de Grote Markt. We stonden jammer genoeg een beetje te ver naar achter om ten volle van het optreden te kunnen genieten.

Daarna heen en weer getelefoneerd met mensen van ons groepje die later kwamen. Er was ook een baby bij van nog geen maand. De baby vond er niet veel aan, want ze heeft de hele tijd geslapen. Nadat we iedereen gevonden hadden, zijn we gaan kijken naar het spektakel op het Ladeuzeplein. Wel een origineel concept, maar de voorstelling op zich duurde te lang. Het tweede half uur begonnen opvallend veel mensen het Ladeuzeplein te verlaten.

Wij hebben de voorstelling ook niet volledig uitgekeken en zijn in plaats daarvan wat gaan wandelen in het betoverde stadspark. Heel mooi en feëriek. Alleen jammer dat er zoveel volk was. Dat verbrak de magie een beetje. Maar Dolfie en ik zijn toch maar fijn samen met A onder een met voile versierde met licht bespikkelde paraplu gekropen.

Om de avond af te sluiten zijn we nog op zoek gegaan naar een café voor een afzakkertje. Wat minder voor de hand ligt dan het klinkt, want zowel de PurPur als de Improvisio gingen net sluiten toen wij eraan kwamen. Gelukkig mochten we in de Wiering wel nog binnen. Al keek de juffrouw die ons bediende wel heel erg zuur.

Na ons slaapmutsje in de Wiering zijn we Dolfie helaas kwijt geraakt. Zeker er vanonder gemuisd met een knappe roze dolfijn.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>