Het werkcollege van vandaag

Was weer ongemeen boeiend. Gelukkig bleef de assistent iets meer bij de les dit keer. Al een geluk, want een derde keer een groepsdiscussie had ik niet overleefd, denk ik. Niet dat ik geweldig veel het bijgeleerd, maar kom.

Vandaag ging het (o.a.) over de oorzaak, het voorwerp en de grond van de vordering. Klinkt abstract, maar dat zijn redelijk fundamentele begrippen in het gerechtelijk privaatrecht. En raar maar waar, de meeste studenten keken alsof ze het in Keulen hoorden donderen. Nu heb ik die cursus ook alles behalve goed geleerd, maar dat wist ik nu nog net. Misschien slaag ik er gewoon met het ouder worden beter in de essentie van de tierlantijntjes te onderscheiden. Dat, of ik skip gewoon de juiste stukken in de cursus. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>