Muziek verzacht de zeden

En hoe! Gisteren naar, wat mij betreft, één van de beste concerten van het USO ooit geweest. Ik was vooral zwaar onder de indruk van het muziekstuk Archon dat een zekere meneer Houben speciaal voor het USO gecomponeerd had. Hij had de noten van de toonladder gemapt op de letters van het alfabet om zo tot het leidmotief voor zijn compositie te komen: U-S-O oftewel fa-re-sol. Magnifiek! Lang geleden dat ik nog zo enthousiast geweest ben over een modern stuk.

Alleen de Symfonie nr.2 van Carl Nielsen viel een beetje tegen. Niet dat het slecht gespeeld was, ik denk dat het contrast met de compositie van Houben te groot was. Het melancholische gedeelte vond ik ook een beetje te melig naar mijn smaak en het geheel duurde gewoon te lang. De jazzy compositie van Leonard Bernstein was dan weer wel mijn ding. En tja, iedereen weet dat ik een geweldige fan ben van het instrument “stem” (prachtig bespeeld door Nathalie Denyft), dus die liederen van Strauss waren helemaal spek voor mijn bek.

En er was dan nog een gratis receptie achteraf ook. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>