Internationale vrouwendag

8 Maart 2006. Internationale vrouwendag.

IWD is a special day for promoting women’s rights and participation in political and economic processes. Increasingly, International Women’s Day is a time to reflect on the progress made, to call for change and to celebrate acts of courage and determination by ordinary women who have played an extraordinary role in the history of women’s rights.

Gelukkig is de positie van de vrouw in Europa er sinds de vorige eeuw met rasse schreden op vooruit gegaan. Natuurlijk is er nog verbetering mogelijk (kuch, glazen plafond, kuch). De vrouwelijke vertegenwoordiging in de politiek bijvoorbeeld is nog steeds geen afspiegeling van de man-vrouw verhoudingen in de maatschappij, maar niemand kan ontkennen dat we op de goeie weg zijn.

Jammer genoeg zijn er nog veel plekken op deze aardkloot waar het leven van een vrouw minder waard is dan een koe, waar vrouwen hun lichaam moeten verstoppen achter burka’s, waar de vrouwelijke genitaliën gruwelijk verminkt worden, waar vrouwen gestenigd worden omdat ze verkracht zijn,…

Het kan geen kwaad om daar vandaag even bij stil te staan.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>