Bijna vrouwendag

Dus gooien we er nog wat cijfertjes en statistiekjes van Eurostat tegenaan.

Samenvatting van de Standaard:

Eerste kindje komt pas acht maanden later

BRUSSEL – In 2004 kreeg de gemiddelde Belgische vrouw haar eerste kind op 27,6 jaar. Dat is acht maanden later dan tien jaar geleden. In Europa ligt het gemiddelde op 28,2 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het statistisch bureau Eurostat.
Eurostat brengt cijfers uit over het tijdsgebruik van mannen en vrouwen in Europa naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Zo blijkt dat in 2003 een meerderheid van vrouwen in het hoger onderwijs was (universiteit en hogescholen). In Europa was 54,6 procent van de studenten een vrouw, in België 53,3 procent. Toch blijft de werkgelegenheid bij vrouwen beduidend lager dan bij mannen.

Volgens de Europese Commissie ligt een deel van de verklaring in de studiekeuze. Vrouwen kiezen dubbel zoveel voor kunst- en menswetenschappen dan voor exacte wetenschappen en ICT-richtingen. Maar die laatsten liggen een stuk beter in de arbeidsmarkt.

Het glazen plafond bestaat nog altijd: minder dan een derde van alle managers zijn vrouwen: 32,1 procent in Europa, 32,9 procent in België.

Vrouwen doen ook nog altijd bijna dubbel zoveel huishoudelijk werk als mannen.

Dat verdomde glazen plafond toch.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>