Kissing Cowboys

Net terug van een filmavondje met een vriendin. Stond op het programma: Brokeback Mountain. Je weet wel, die film met de verliefde cowboys die al ongeveer elke prijs gewonnen heeft die er te winnen valt. Is de hype die rond deze film terecht? Gedeeltelijk wel. Goeie acteurs, schitterende fotografie, veelzeggende stiltes en een landschap dat gewoon te mooi is om waar te zijn.

Maar toch, het verhaal van een onmogelijke liefde, het is al zo vaak verteld. Nieuw ingrediënt in deze film: het gaat over de liefde tussen twee mannen. Gasp! Misschien dat dit thema in bepaalde gebieden van Amerika inderdaad nog gevoelig ligt, maar hier in België zijn we dat stadium gelukkig al een tijd voorbij. Sinds 2003 mogen holebi’s met elkaar huwen en ik heb er goeie hoop op dat homo-adoptie binnenkort ook mogelijk is.

Wat natuurlijk niets afdoet aan de grootste verdienste van deze film: het schetsen van een mooi, maar tragisch liefdesverhaal. ‘k Heb zelfs een traantje weggepinkt in de cinema.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>