Brussels Bloggers Dinner (2)

Ik kwam, ik zag… En viel bijna in slaap. Een gemiste kans wat mij betreft. Als ik veel te lange presentaties in slecht Engels wil horen, ga ik wel naar een EU-workshop. En waarom die (ongetwijfeld sympathieke) mens van Microsoft een promotalk kwam houden, ontging mij al helemaal. Ik had zoiets van: Microsoft heeft de blogger-trein wat gemist en nu die trein al rijdt aan 100 kilometer per uur proberen ze er nog snel op te springen. De (ook ongetwijfeld zeer sympathieke en zelfs niet onknappe) jongeman die wat kwam vertellen over RFID en nog wat, was technisch niet zo goed onderbouwd. En het hele delicious-verhaal vond ik persoonlijk niet zo erg delicious. Alleen de presentatie over Blogium kon mij iet of wat bekoren.

Echt, echt jammer, want de mensen bij wie ik aan tafel zat, leken mij zeer interessant en ik had best wel zin in een sociale avond (ik had zelfs speciaal mijn glitterlipstick op gedaan!). Nu, begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen presentaties an sich, maar een kwartiertje elk, was meer dan genoeg geweest. Per slot van rekening is zo’n blogger-bijeenkomst een sociaal event, nietwaar? Maar het is nogal onbeleefd om tijdens een presentatie te beginnen babbelen. Dus bleef iedereen beleefd luisteren (en in slaap vallen).

Spijtig dat de organisatoren mij hadden gescheiden van mijn vriendje (om nieuwe mensen te leren kennen, niet omdat we ons misdragen hadden) en ik ingesloten zat, anders was ik er zeker al tijdens de laatste presentatie vanonder gemuisd. Maar laat ik eindigen met een positieve noot: toch een aantal leuke mensen en een ex-klasgenootje tegen gekomen op het dinner. Ik vrees alleen dat mijn vriendje mij bij een volgende gelegenheid niet meer zal willen vergezellen. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

7 Responses

 1. Peter

  Aiaiai toch. Nog een geluk dat ik niet afgekomen ben blijkbaar. Ik heb echt medelijden met je, en vooral met je vriendje natuurlijk.

  MS op een bloggers meeting, gortig gewoon. Eerst de trein missen, zoals je al zei, maar vervolgens hun spaces-rommel online gooien en agressief promoten terwijl die enkel deftig te bekijken is in IE en je moet inloggen met een MSN-passport om commentaar te kunnen plaatsen. Da’s gewoonweg het hele blogverhaal verkrachten. Ik vraag mij af hoeveel ze betaald hebben om daar hun promotalk te kunnen houden en wie hen binnengehaald heeft.

  Blogium en delicious lijken mij nog wel relevant (of het nu boeiend was of niet), maar de rest allesbehalve tenzij MS eens de waarheid zou vertellen hoe ze de boel vakkundig proberen verkrachten.

  Volgende keer beter hé 😉

 2. ine

  @Peter: eigenlijk deed ie zijn presentatie op firefox (!) wat wel grappig overkwam.
  En het feit dat hun bloggerservice de url .org meekreeg en het woord gratis er wel 10 keer uitkwam deed de meesten al met de ogen rollen, van ‘jaja, en waar zit het addertje’.

  Dat laatste zijn we niet teweten gekomen.

 3. Peter

  Op firefox? Cool :-) Best dat em niet naar zijn spaces-ding gesurft heeft dan 😉 Hun spaces-service is normaal wel spaces.msn.com, duidelijk .com dus. spaces.msn.org komt op een of andere site met reclame voor “adult hosting” uit 😉 Welke service bedoel je precies?

  Best wel grappig, het wantrouwen in MS. Volledig terecht trouwens, hun belangen zijn niet dezelfde als die van de gebruikers.

 4. Peter

  Het ging eigenlijk over het product Communityserver.org, een open-source product dat draait op .Net. Peter Viellefont had net zoals iedereen het recht een topic voor te stellen op de Bloggers Dinner Wiki. Er kwam geen geld bij kijken en niemand heeft hen ‘binnengehaald’.
  Het feit dat de speeches te lang waren, is een feedback die we van velen gekregen hebben en waar we dus duidelijk iets moeten op vinden. De ‘communityserver’ speech, die dus bleek een duidelijke Microsoft inslag te hebben, leek inderdaad door velen als ‘te commercieel’ ervaren.
  Het mixen van de mensen daarentegen werd over het algemeen wel geapprecieerd.
  Anyway, we leren steeds bij en we gaan met de opmerkingen rekening houden voor de volgende keer!

  Peter F (1 v/d organisators)

 5. yab

  @Peter F: Goed dat jullie rekening houden met de feedback. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om zoiets op poten te zetten en de inhoud van presentaties heb je vaak niet in de hand. Je kan echter wel duidelijke afspraken maken over de lengte van een presentatie.

  Maar al doende leert men, nietwaar?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>