Habemus papam

En het is een oerconservatieve Duitser. Iedereen die hoopte dat er met de verkiezing van een nieuwe paus een vernieuwende wind door de gangen van het Vaticaan zou waaien, kan nog een paar jaartjes op zijn of haar honger blijven zitten. Hopelijk rekt hij het niet te lang en komt er dan een écht mensenvriend aan de macht. Eentje die wel een plekje in zijn hart heeft voor homo’s, lesbiennes, vrouwen, getrouwde priesters en anti-conceptie.

Zolang er leven is, is er hoop. Gelukkig duurt geen enkel leven eeuwig. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Librarian

    Wat betreft de keuze voor de nieuwe paus, denk ik dat onze eigen kardinaal Danneels een ware uitspraak heeft gedaan: “Als iemand legitiem is verkozen tot paus, dan is dat de paus die men moet hebben”. En wat de behoudsgezindheid van Ratzinger betreft, zei Danneels: “The proof of the pudding is in the eating.” We moeten afwachten hoe het beleid van Benedictus XVI er zal uitzien.

    Ik kan mij in die uitspraken vinden. Alhoewel het de kardinalen zijn die de paus kiezen, gebeurt zulks middels de tussenkomst van de Heilige Geest. De Kerk krijgt dus altijd de paus die ze verdient.

  2. yab

    Mja, ik denk dat er veel waarheid zit in het gezegde: “een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken”. En volgens mij was kardinaal Danneels zelf niet bepaald enthousiast over de keuze van de kardinalen.

    Al een geluk dat ik niet gelovig ben en dus met een gerust gemoed kan denken dat de verkiezing van een nieuwe paus eerder met goed lobbywerk dan met de Heilige Geest te maken heeft. 😉

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>