Recht op leven… of op sterven?

Ik volg al geruime tijd met meer dan bijzondere aandacht de zaak Terri Schiavo en ben dan ook zeer verheugd te vernemen dat federale rechter James Whittemore vandaag besloten heeft dat de voedingstube niet teruggeplaatst mag worden.

Ik mag er zelf niet aan denken dat ik vijftien jaar als een plant zou moeten leven. Het idee alleen al bezorgd me koude rillingen. Tegelijkertijd gaat mijn hart ook uit naar de ouders, die al die jaren zijn blijven vechten voor het leven van hun dochter. Hun strijd is dapper, maar ik vrees dat ze voor de verkeerde zaak vechten. Hun dochter is immers al dood, het enige wat er nog overblijft van haar is een lege schil. Ik moet ook vermelden dat ze in al die jaren juridische strijd niet één keer het gelijk aan hun kant gekregen hebben.

Het siert de Amerikaans rechters dat zij zich niet laten vermurwen door de politieke druk die er bestaat vanuit rechts-conservatieve hoek. Ik denk dat in dit geval gezegd mag worden dat het recht heeft gezegevierd. Hopelijk wordt het beroep van de ouders nu ook afgewezen en duurt Terri’s doodstrijd niet te lang.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>