Leiden of lijden?

Gisteren heb ik voor het eerst een vergadering geleid van de vereniging waar ik lid van ben. Dit onverwacht moderatorschap was eigenlijk totaal niet gepland. De personen die normaal de leiding op zich nemen, waren toevallig allemaal afwezig. Dus ben ik even ingesprongen.

‘t Was wel wat improviseren, maar ik moet zeggen, het ging me wel af. Ik ben erin geslaagd iedereen zijn zeg te laten doen en toch op het onderwerp te blijven. En dat “op het onderwerp blijven”, is echt geen sinecure. Onze vergaderingen hebben de slechte reputatie vaak te ontaarden in oeverloos gezever en uit te lopen tot in de late uurtjes.

Niets daarvan gisteren. Ik mag dan graag denken dat dit door mijn uitstekende leiding kwam, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat een aantal personen berucht voor hun rond-de-pot-gedraai en naast-de-kwestie-gezever niet aanwezig waren.

Enfin, toch een klein pluimpje op mijn hoed: de vergadering was stipt gedaan om 22.00u. Zoals gepland. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>