Getest: webprint.be

Zoals jullie weten maak ik veel foto’s, maar het merendeel daarvan leidt een louter digitaal bestaan (een paar grote afdrukken op canvas die ons appartement sieren niet meegerekend). Voor mezelf vind ik het vaak niet de moeite om een album samen te stellen en te laten afdrukken, omdat ik al mijn foto’s digitaal ontsluit.

Aan de andere kant is een tastbaar album wel een mooi cadeau om weg te geven. Omdat we het vorige jaar zo leuk hadden op de Expo in Milaan, wilde ik graag een klein aandenken maken voor onze vriendin en haar gezin. Dus stelde ik een fotoboek samen bij webprint.be.

Hierbij mijn ervaringen:

Ik zie mijn foto’s graag groot, dus ik ging voor een XL album (30×20 cm) met 24 pagina’s op glanzend fotopapier. Ik koos daarbij voor een stevige harde kaft. Makkelijker om het boek in een boekenkast te zetten.

De webinterface was erg makkelijk om mee te werken en bood alle opties die je maar zou willen: een uitgebreide keuze aan indelingen, achtergronden en zelfs clipart, voor de liefhebbers. Het importeren van de foto’s in de webapplicatie was een fluitje van een cent en ook de vullen van de pagina’s verliep vlot. En als ik een andere bladindeling wilde uittesten en die achteraf bezien toch niet zo geslaagd leek, was er altijd de knop ‘ongedaan maken’.

1

Mijn enige fundamentele opmerking is dat bij de afdrukweergave van de foto’s die ik over twee pagina’s gespreid had, het leek alsof er pixels zichtbaar waren. Iets wat onmogelijk was, want de resolutie van de door mij gebruikte foto’s was meer dan hoog genoeg. Ik besloot het erop te wagen en het afgewerkte album te laten drukken.

2

3

Ik rondde mijn bestelling af op 1 april en op 5 april kreeg ik al het bericht dat mijn album klaar was en verzonden zou worden. Natuurlijk was ik behoorlijk nieuwsgierig naar het resultaat. En jawel, het eindresultaat mag er zijn! Het boek is zeer mooi afgewerkt, de kwaliteit van de afdrukken is hoog en de foto’s over twee pagina’s gespreid waren mooie scherp. Ik ben erg blij dat ik voor het glanzende fotopapier gegaan ben, wat de kleuren van de foto’s extra tot hun recht doet komen.

Ik ben er alleszins zeker van dat mijn vriendin erg blij zal zijn, wanneer zij dit album in haar postbus vindt!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Webprint.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>