Fotoshoot

Er stonden al een product shoot, bewegingsfoto’s, pinhole photography en technische camera op het programma, maar een echte model photoshoot hadden we dit schooljaar nog niet gedaan. Een kleine Facebook-oproep later stelde een ex-collega van me zich kandidaat. Ze had nog nooit als model voor een lens gestaan, maar zag het helemaal zitten. En terecht, de resultaten mogen gezien worden. Vooral de “stoute blik” was een succes bij mijn mannelijke mede-studenten. Ons model liet zich zelfs gewillig schminken door één van de mannen (die uiteraard de tijd van zijn leven had, totdat hij wat fond de teint op haar nieuwe kleedje morste…)

We experimenteerden eerst met zacht licht. Twee grote softboxen om het model vooraan te belichten en twee softboxen om de witte achtergrond uit te branden. Daarna gingen we aan de slag met een zwarte achtergrond en hard licht. Dit zorgde voor een heel ander, meer “edgy” effect. Hoewel het model er heel erg mooi uitzag onder zacht ligt, leverde het harde licht een interessantere foto op om naar te kijken. Zoals dat meestal gaat, begonnen we tegen het einde van de les pas goed op dreef te geraken, maar toen moesten al die studiolampen spijtig genoeg alweer opgeruimd worden.

Mensen fotograferen, blijft toch mijn favoriete fotografiediscipline. Een fijn einde van een zware werkweek.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>