Roald Dahl Day!

Van alle schrijvers uit mijn jeugd, is hij degene wiens boeken mij het meest wisten te betoveren: Roald Dahl, mijn held, de man met de onuitputtelijke fantasie. Geen boek dat ik niet van hem gelezen heb. Een coup de foudre die begon met De Reuzenperzik, een cadeautje van mijn lieve tante, en die overging in een prachtig bloeiende romance die tot op de dag van vandaag bleef voortbestaan. Hij leerde me woorden zoals pince-nez en qui vive. Hij schreef over heksen, reuzen, fazanten en chocoladefabrieken. En de kinderen waren altijd de volwassenen te slim af! Alle verfilmingen ten spijt kan er niets tippen aan de originele boeken. Wees maar zeker dat ons petekindje een boek van hem cadeau krijgt, eens ze er oud genoeg voor is. Want de boeken van Roald Dahl, die zijn tijdloos.

Aan alle andere fans, jong en oud: prettige Roald Dahl Day! Bezoek ook zijn Facebook-pagina.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>