Fotoshoot op locatie

Eén van de opdrachten in de fotografiecursus van dit jaar, was het maken van een geënsceneerde foto op locatie. Na heel wat brainstormen stond het concept vast: we zouden een foto maken van een chique dame in een atypische omgeving. We trommelden wat inline hockey spelers van de Leuvense Chiefs op als modellen. En de chiefs waren bovendien zo vriendelijk om ons toe te laten hun kleedkamer vol met studiolampen te zetten.

Eén van de vriendinnen van een medecursiste wilde graag het chique dametje spelen. En dat was een rol die haar op het lijf geschreven was; ze deed dat voortreffelijk. Al hielp het opgedroogde mannenzweet van de twee hockeyspelers waartussen ze geplaatst werd ongetwijfeld om haar er weinig op haar gemak te laten uitzien.

Uiteindelijk hadden we pas rond elf uur de belichting volledig op punt gesteld, waardoor er eigenlijk te weinig tijd overbleef om met de modellen te werken. Bovendien waren er in onze groep wat creatieve meningsverschillen tussen de jongeren en de ouderen. De twee oudere heren wilden maar wat graag van het originele plan afwijken om hun macho-fantasieën te kunnen uitleven.

Zo’n groepswerk is altijd een hele uitdaging, maar ik denk wel dat we tot een redelijk aanvaardbaar resultaat gekomen zijn.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>