Modellen met kippenvel

Vandaag heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan een strobistworkshop georganiseerd door Koen Hillewaert. Ik ben in het bezit van twee externe flitsen voor mijn Canon 450D, maar ik fotografeer meestal met de flits op mijn toestel. Ik heb namelijk niet de juiste uitrusting om echt volop te experimenteren met allerlei flitstechnieken en bij reportagefotografie (wat ik het meeste doe) is het niet echt praktisch om met een hoop flitsen, statieven en paraplu’s rond te zeulen. En ‘t is niet dat we op ons appartement zoveel plaats hebben om nog wat extra paraplu’s en softboxen te stockeren, al moet ik toegeven dat al die dingen verrassend opvouwbaar zijn.

Gisteren heb ik mijn eindwerk voor de CVO-cursus digi1 ingediend (ik hoop dat ik erdoor ben, want ik ben al ingeschreven voor de vervolgcursus), dus deze workshop viel op een perfect moment. Koen had hopen materiaal mee om mee te spelen, en, de belangrijkste reden om me in te schrijven, professionele modellen om op te experimenteren. En hoedje af voor die meisjes. In dunne zomerkleedjes en galajurken in de sneeuw poseren, aan mij zou het alvast niet besteed zijn. En maar dapper volhouden dat ze het niet koud hadden, terwijl op mijn foto’s het kippenvel duidelijk zichtbaar is. Gelukkig kon ik ons model bij de laatste shoot (het was ondertussen al donker) ervan overtuigen dat foto’s met een lange broek en een jas aan ook heel sexy kunnen zijn. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

9 Responses

  1. Niet helemaal ernstig van Koen om zomaar het woord “strobist” over te nemen van de geestelijke vader David Hobby. Commercieel is het inderdaad interessant, want hij zal snel bezoekers op zijn blog krijgen (correctie, twee blog nota bene, en met dezelfde naam, maar waarvan er eentje gewoon naar de andere verwijst), maar eigenlijk is het – laat ons eerlijk zijn – een beetje stelen ….
    Ik denk dat David er geen probleem mee heeft dat overal ter wereld mensen cursussen geven over hoe je met flitsen moet werken, maar om zomaar het een “strobist” cursus te noemen vind ik er over. Zelfs Bert Stephani, die zelf ook zo’n workshops aanbiedt, doet zoiets niet.
    Uit respect voor DH noem ik mijn workshops bewust evenmin “strobist” workshops, maar workshops flitsfotografie. Dat zal natuurlijk minder snel gevonden worden dan het woord Strobist, maar ik bescherm graag mijn copyright en respecteer tevens graag het intellectuele copyright. Strobist = David en David = strobist. Misbruik aub die naam niet voor makkelijke publiciteit. Je kan evengoed melden dat je workshop gebaseerd is op de theory van Strobist (liefst nog met bronvermelding) …. maar zomaar het woord overnemen, tja ….
    Sorry, dit moest er even uit.

  2. Je hebt volledig gelijk, yab, maar het gaat me zelfs niet over de legaliteit ervan, maar eerder de filosofie. Maar hey, hij die vrij van zonde is mag de eerste steen gooien … 😉

  3. […] kunstlicht en wat opzetstukken zoveel verschillende sferen kan creëren. Hoog tijd dat ik me wat strobistmateriaal aanschaf, want die dure studiolampen, dat lijkt me toch net iets te hoog […]

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>