Apéro-crémaillère

Tot voor enkele dagen had ik dit prachtige woord nog nooit gehoord. Een apéro-crémaillère is niet alleen een mooi woord, maar ook de Franse versie van een housewarmingparty.  Zodoende richtten we gisteren namiddag onze schreden (en onze wagen) naar de Brusselse rand en kon ik nog eens mijn beste Frans boven halen. Al was ik, met mijn inkrimpende Franse woordenschat, veel te snel uitgepraat naar mijn goesting. Stiekem was ik opgelucht toen er een Nederlandstalige collega van mijn vriend aanbelde. Mijn voorraad synoniemen om het koppel te feliciteren met hun gezellige nieuwe woonst was op dat moment al helemaal uitgeput en de langer wordende stiltes begonnen wat pijnlijk te worden.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>