Gezocht: peperlikeur

In Utrecht dronken we een werkelijk geweldig aperitief: peperlikeur met cava. Dit leek ons een ideaal drankje om op toekomstige feestjes aan onze gasten te serveren. Helaas weten we niet waar we in België peperlikeur kunnen kopen. Een kleine Google-zoektocht naar peperlikeur levert bedroevend weinig resultaten op. Vandaar deze oproep: kent er iemand een winkel waar ze dit drankje verkopen? De persoon die mij de gouden tip geeft, trakteer ik op cava met peperlikeur. 😉

Update 28/11: Aan de reacties te zien ben ik niet duidelijk genoeg geweest in mijn omschrijving. Het drankje dat ik zoek is een roodachtige likeur. Een likeur met aan de smaak te oordelen (en aan de decoratie op het glas) als basis die kleine, pikante rode pepertjes die in veel Aziatische gerechten gebruikt worden. Het leek mij een soort drankje dat je in een Aziatische winkel zou kunnen vinden.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

 1. liza

  Als ik me de smaak probeer voor te stellen, moet ik denken aan iets dat ik onlangs dronk: een mengeling van sambucca, tabasco en tequila. Niet voor herhaling vatbaar. Eerder te gebruiken als strafdrankje bij studentendopen ofzo.

 2. lies

  In de tijd dat ik nog coctails maakte, eindigde mijn zoektocht naar een bepaalde drank in de wijnwinkel op het Ladeuzeplein. Misschien kan je daar eens navragen?

 3. maizenaman

  Doe er gewoon gemberjam bij. Maak deze “jam” vloeibaar door muntsiroop toe te voegen. Dit mengsel komt eerst in het glas waarna je er cava aan toevoegt.
  Lekker, groen en peperachtig.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>