De Tour en doping

Het beste wat in mijn ogen de organisatoren kunnen doen, is die wedstrijd gewoon stopzetten. De wielersport is elk greintje geloofwaardigheid dat nog overbleef na al de voorgaande affaires, nu wel definitief kwijt. Vroeger volgde ik de mooiste wedstrijd van het jaar met bijzondere aandacht. Nu kan het me niks meer schelen wie wint. Volgens mij zijn er weinig renners die géén boter op het hoofd hebben. Ik word niet graag bedrogen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

7 Responses

 1. jeronimo

  ’tis allemaal show verdikke! de tour meot doorgaan !
  waarom valt de politie nooit binne bij atletiekers of zwememrs of golfspelers???

  fukk the police, kill the cops!

  trouwens wat is de strafrechtelijke kwalificatie eigenlijk? die verboden producten zijn enkel verboden tijdens de competitiesport en niet bij wet voglens mij.. staat daar een straf op? ‘kzal ‘tne keer opzoeken…
  of beschouwt men dit als drugdelicten voor het gemak? :p

 2. Kathleen

  Ik vind net niet dat ze het moeten stopzetten. Momenteel wordt het kaf van het koren gescheiden. Hetgeen wat overblijft zijn de echte coureurs die willen wielrennen zonder allerlei middeltjes in hun lijf in te spuiten. Zij zijn diegene die willen fietsen. De echte wielrenners kunnen nu aan bod komen nu dat alle pillenslikkers uit de Tour worden gebonjourd. Ik ben echt benieuwd wie er genoeg kracht zal hebben om de eindstreep te halen.

  En ja, er moeten ook meer dopingcontroles gebeuren bij andere sporten, want daar is het waarschijnlijk even erg.

 3. Anonymous

  Het wielrennen wordt gewoon zwaar geviseerd. Vorige week is een hoogspringster gepakt op doping. Ze werd op het laatste EK nog tweede achter Tia Hellebaut. Maakt dat Hellebaut nu ook verdacht?

  Als ze een wielrenster was geweest waarschijnlijk wel.

 4. Anonymous

  Nu we toch bezig zijn. Een kleine bloemlezing van recent betrapte atleten.

  De Sloveense Yolanda Ceplak, wereldrecordhoudster op de 800m indoor, is positief bevonden op epo.

  Giuseppe Gibilisco is door de Italiaanse Atletiekfederatie (Fidal) voor twee jaar geschorst. De Italiaanse polsstokspringer is betrokken in de dopingzaak ‘Oil for Drug’.

  De Russin Ljubov Denisova is door de wereldatletiekbond IAAF voor twee jaar geschorst. Denisova werd in maart betrapt op het gebruik van doping.

  De Française Hind Dehiba is door de Disciplinaire Commissie van de Franse Atletiekbond (FFA) voor twee jaar geschorst na een positieve plas eind januari.

  De Franse veldloper Khalid Zoubaa werd door de disciplinaire commissie van de Franse atletiekfederatie voor drie jaar geschorst wegens een positieve EPO-test eind januari.

  En dat is dan enkel in de atletiek. Misschien is het tijd om de Olympische Spelen, of beter competitiesport in het algemeen, af te schaffen?

 5. Lou

  ‘t Is dubbel he. Als zoals gisteren de UCI voor de rit bekend maakt dat er nog een renner positief heeft getest, en de naam pas na de rit wordt bekend gemaakt, zit je je heel de tijd af te vragen (de commentatoren niet in het minst) om wie het zou gaan. Behoorlijk hypocriet.
  Voor de rest helemaal akkoord met Kathleen. Het peloton is wellicht nog nooit zo clean geweest.

  En de heksenjacht op Rasmussen vind ik er helemaal over. Liegen over een verblijfplaats is nog niet gelijk aan doperen. Wie zei ook alweer ‘onschuldig tot het tegendeel is bewezen’? In het wielrennen lijkt iedereen momenteel wel schuldig tot het tegendeel is bewezen, doodjammer, met dank aan die enkele gedopeerde nitwits.

  En natuurlijk moet de tour doorgaan. Dit werd de voorbije weken ‘de spannendste tour in tijden’ genoemd en dat blijft hij, ook zonder (?) doping. Moge dat een les zijn voor de toekomst.

 6. yab

  @Lou: Natuurlijk moet de tour doorgaan, er is te veel geld mee gemoeid. 😉

  @anoniem: Ik ben niet zo naïef om te denken dat er in ander sporttakken geen doping gebruikt wordt. En competitiesport in het algemeen hoeft voor mij niet afgeschaft te worden. Ik stel mij wel vragen bij de enorme hoeveelheden geld die hierbij gemoeid zijn. Als ik bedenk hoeveel iemand verdient die een beetje goed tegen een balletje kan schoppen of kloppen in vergelijking met bvb een verpleegster of een bejaardenverzorgster, dan stel ik mij daar serieuze vragen bij.

  Ik kan alleen maar vaststellen dat competitiesport in het algemeen mij niet meer kan boeien.

 7. Pierre Vis

  Zo ethisch zijn ze bij de Tour nu ook weer nt; de Tour stilleggen zou financieel grote gevolgen hebben.
  DEnk maar aan de steden die zwaar geïnvesteerd hebben om een start of aankomst te versieren..

  Sportief gezien zou het nochtans wél een goed idee zijn. Het wordt weinig gezegd mr Contador zou een kroongetuige zijn id zaak Fuentes.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>