Pijnlijk

Vlaamse jongeren negatief over gelijke rechten voor holebi’s.

Hoe denken Belgische jongeren over gelijke rechten voor holebi’s? Professor Marc Hooghe van de KU Leuven vroeg het aan 6.330 jongeren uit het vierde leerjaar in 112 middelbare scholen. De resultaten zijn onthutsend: 43,5 procent van de Vlaamse jongens en 23,5 procent van de Vlaamse meisjes neemt een negatieve houding aan tegenover holebi’s. Het opleidingsniveau van de ouders speelt helemaal geen rol. De Vlaamse moslimjongeren tonen zich nog intoleranter: zes op de tien steunen gelijke rechten voor holebi’s niet.

Komaan zeg? We leven toch niet meer in de middeleeuwen? Vanwaar komt toch die puriteinse reflex van de jeugd? Wat is er mis met twee (of drie of meer) mensen van eender welk geslacht die mekaar graag zien? Dat de oudere generatie nog de reflex heeft liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht af te keuren, ok, daar kan ik inkomen. Maar ik dacht dat de tijden veranderd waren. Blijkbaar niet.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

 1. Tom

  Belgische jongeren? Vierde leerjaar?

  Ik vond homo’s ook maar abnormale mensen hoor, op die leeftijd. Nu nog steeds, maar dan enkel vanuit onbegrip.

  Onbegrip in de zin van: ik kan me dat niet voorstellen. Voor de rest zijn die evenveel mens als ik en al de rest.

  En eigenlijk is het jammer dat ik zo voorzichtig moet zijn en veel uitleg erbij en al. Want gewoon zeggen dat je homo’s niet begrijpt, da’s gevaarlijk tegenwoordig. Misverstanden en al.

 2. Tine

  Snap ik ook niet goed…
  Wat is er daaar nou mis mee?
  BTW in de dierenwereld vinden we ook homo’s in zowat elke dierensoort en dit is functioneel gebleken in het vergroten van de variabiliteit tussen individuen… Hoewel dat bij de mens niet zo’n probleem is… Maar in kleine dierenstammen wel!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>