Voor de "eer"

Een groep mannen verkrachtte een jong meisje en dwong haar om naakt door een dorp te lopen.
Volgens de vader van het meisje werd zijn dochter door elf mannen ontvoerd en verkracht. De mannen waren boos omdat een neef van het meisje weggevlucht en getrouwd was met een jonge vrouw uit hun clan, zonder instemming van de familie. De politie maakte de gewelddaad gisteren bekend.

Dit soort berichten in de krant kan mij zo verschrikkelijk woest maken. Wat een totaal vertekend beeld van “eer” moet je hebben om een kind zoiets aan te doen. Dat meisje is voor de rest van haar leven onherstelbaar beschadigd. Denken die kerels nu echt dat de “eer” in hun familie hersteld door het begaan van één van de meest oneervolle daden die er bestaan: verkrachting? Het bruut misbruik maken van een fysiek overwicht op iemand die zwakker is dan jij? Rotzakken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>