Hangt Saddam dit weekend?

Ik hoop alvast van niet. Ik ben namelijk zo’n watje dat tegen de doodstraf is. Het is mijn diepste overtuiging dat wij als mens het recht niet hebben deze “straf” aan anderen op te leggen. Het verbaast mij steeds dat veel van de aanhangers van de doodstraf eveneens aanhangers van de tien geboden zijn. Als ik mij niet vergis, luidt één van die tien geboden als volgt: “gij zult niet doden”. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de doodstraf in landen zoals Amerika het vaakst wordt toegepast op arme mensen. Rijke mensen kunnen zich een goeie advocaat permitteren, weet u wel. En u zal maar eens het slachtoffer van een juridische dwaling zijn…

Niet dat we in het geval van Saddam met een juridische dwaling te maken hebben. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat Saddam Hussein een klootzak is die honderden, zoniet duizenden doden op zijn geweten heeft. Maar persoonlijk zie ik hem liever de rest van zijn leven opgesloten in een cel dan met een strop rond zijn hals. De Irakese rechters hebben hier echter anders over beslist.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

 1. Peter

  Wat voor zin heeft het die kerel op te knopen? Hij zit nu veilig achter slot en grendel, kan geen kwaad meer uithalen en misschien kan hij nog informatie aanleveren in andere zaken. Compleet zinloos dus, dat ophangen. En ik ben tegen zinloos geweld :-)

 2. Lou

  Moord uit wraak, het brengt alleen maar een moordenaar extra met zich mee in het o zo vredelievende Bagdad.

  En hij had zich ten minste nog moeten verantwoorden tov al de andere misdaden die hij nadien nog gepleegd heeft… helaas, ‘t is al te laat )o:

 3. yab

  Wraak is een lelijk beestje. Ik snap ook niet dat ze hem opgehangen hebben voordat de andere processen die nog hangende zijn tegen hem, afgerond waren. Closure? Ik denk het niet.

  Het stoort mij mateloos dat de beschaafde wereld gewoon heeft toegekeken hoe ze de strop rond Saddams hals legden.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>