Out of the Box

Gisteren ben ik voor mijn werk naar dit event geweest. Helaas was het geen onverdeeld succes. Ware het niet voor de knappe hostessen (jaja, IT is nog steeds een mannenwereld), het overheerlijke eten (zalm! sushi! wokgerechten!), de leuke foto van mij en mijn collega, ter plekke geprint en van een mooi Out of the Box-kadertje voorzien, de aanwezige massagezetels, het leuke puzzeltje van Belgacom, de muntjes van Comparex en de rijkelijk vloeiende wijn, ‘t zou beslist een flop geweest zijn.

Allez, ‘t is te zeggen, ‘k heb mij dus wel goed geamuseerd, maar veel heb ik er niet van opgestoken. De sprekers waren niet allemaal even begeesterend (ik blijf beleefd) en de timing van het hele event liep al van bij het begin in het honderd. Bij de parallelle tracks was het daardoor onmogelijk om tussendoor van track te wisselen.

De locate was ook alles behalve ideaal. Nog nooit een zaal met zo’n verschrikkelijke akoestiek meegemaakt. Het was bij tijd en wijlen gewoon onmogelijk om de sprekers te verstaan door al het randlawaai dat aanwezig was. Randlawaai dat voor een deel veroorzaakt werd door de aanwezigen die liever wat babbelden onder het genot van een tas koffie of een glaasje wijn dan naar de presentaties te luisteren.

Bij de parallelle tracks kon je ook gezellig meeluisteren naar wat er in de aangrenzende tracks verteld werd. De verschillende ruimten waren namelijk alleen maar door een gordijn van mekaar gescheiden, wat niet echt bevorderlijk is voor een goeie geluidsisolatie. Zeer pijnlijk.

Als afsluiten was er nog een mystery gast aangekondigd en een party met danseressen (dansers, daar hadden ze waarschijnlijk niet aan gedacht) om ons te entertainen, maar dat heb ik toch maar aan mij voorbij laten gaan.

Ach ja, een dagje gratis vertier, dat kan geen kwaad op tijd en stond en de zalm was echt wel superlekker.

PS: Ik schat het percentage aanwezige vrouwen toch zeker op 15 procent…

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

 1. Peter

  Humm, ik zou graag weten waarover het gaat, maar ik mag niet binnen op hun website. Dat ding blijft zagen over de laatste flash-versie, die evenwel niet beschikbaar is voor Linux. Da’s pech… Van IT-ers zou je toch beter verwachten zenne.

 2. yab

  @Peter: Idd, ik heb dan ook een mail naar hen gestuurd om hierover te klagen. Totaal overbodig om voor zo’n site flash te gebruiken trouwens. Aan de andere kant past het niveau van de site wel bij de rest van het event. 😉

 3. yab

  ‘k Heb zelfs een mailtje van hen teruggehad. Iets in de aard van dat hun “design bureau” dat over het hoofd gezien had. Wat een prutsers.

 4. Peter

  Mooi mooi zeg :-)

  Ah ja, designbureaus. Die hebben volgens mij net iets te veel oog voor het esthetische. Die kunnen prachtige dingen maken, maar als er mensen zijn die ze niet kunnen bekijken, ben je er niet veel mee hé.

 5. yab

  Persoonlijk ben ik van mening dat functionaliteit en bruikbaarheid moeten primeren boven esthetiek. Per slot van rekening gaat het hier om een informatieve webpagina.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>