Belgische voornamen

Lees het volledige artikel in de Standaard.

Ik citeer uit het bewuste artikel:

En dan zijn er nog de bijzondere voornamen. Van de pasgeboren jongetjes kreeg 7,9 procent een unieke voornaam. Bij de meisjes is dat 9,4 procent. Onder meer Beer, Beckham, Peppi, Queen en Zoem hebben zich in 2004 bij de Belgische bevolking aangesloten. Ook Pommeline, Blessing, Bries, Lava en Helfred-Prospère werden als voornaam gekozen. Andere ouders zadelden hun pasgeboren kind dan weer met de naam Janwolf, Vlassie, Netel of Punkie op.

WTF? Wie noemt er zijn kind nu “Punkie” of (godbetert) “Helfred-Prospère”??? Wat voor een geschifte ouder moet je zijn om je arme kind met zo’n naam op te zadelen? “Hoi Netel, wat heb je vandaag zoal op school geleerd?” “Dat een netel een plant is die prikt, mama.”

Gelukkig is de procedure om van voornaam te veranderen gevoelig versoepeld. Maar wie helpt die kinderen over de opgelopen trauma’s?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

  1. yab

    Een kameraad van mij had een vrouwelijk dwerghamster (moge zij rusten in vrede) die luisterde naar de naam Prospère. Misschien was dat wel kort voor Helfred-Prospère. 😉

  2. Prospère

    Ik ben geen hamster maar ik heet ook Prospère en kom uit het nederlandse noord-brabant.Ik heb idd in mijn jeugd nogal veel last gehad van grappen en opmerkingen omtrent mijn naam.Maar dat ik er gefrustreerd door ben geraakt kan ik niet zeggen.Her vereist wat gewenning voor sommige mensen.

  3. yab

    @Prospère: What doesn’t kill you, makes you stronger, zeker? Nu, Prospère op zich vind ik nog meevallen (in tegenstelling tot Helfred-Propére). Prospère is een ouderwetse naam die je niet meer vaak hoort, maar voor hetzelfde geld raakt hij binnenkort weer in de mode. Ik heb meer problemen met ouders die hun kind naar een rockgroep noemen of zomaar een naam verzinnen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>