Leuven rookvrij!

Of toch gedeeltelijk. 34 restaurants in en rond Leuven gaan deze week de uitdaging aan. Dus als je net als ik van een rookvrije maaltijd houdt, is er deze week meer dan keuze genoeg. Zelfs de Alma studentenrestaurants doen mee! (Persoonlijk vind ik dat de Alma’s al lang rookvrij hadden moeten zijn. Vooral gezien het huidige rookbeleid van de KUL. Maar enfin, misschien is dit een eerste stap op de goede weg.)

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

  1. Peter

    Ahzo, ik dacht dat de Leuvense resto’s al lang rookvrij waren. Hier in Gent zijn de studentenresto’s sinds pakweg februari volledig rookvrij. Daarvoor was het grootste deel van de oppervlakte in de verschillende resto’s wel rookvrij, doch er werd vrolijk asbakken geplaatst in de rookvrije zones.

    Blij dat de situatie er in Leuven op vooruit gaat. Is er ondertussen al nieuws over de tevredenheid van de restauranthouders (en -bezoekers) in Leuven? Hopelijk volgen de private restaurants hier in Gent ook nog…

  2. yab

    Neen hoor, zo vooruitstrevend zijn de Alma’s bij ons nog niet. Zelfs in het kleine restaurantje De Moete werd er een dikke maand geleden nog op los gerookt. Na veel gezaag van de niet-rokende klanten werd de ruimte dan eindelijk volledig rookvrij gemaakt. Nu de andere Alma’s nog. Hopelijk kijken ze eens naar hun Gentse collega’s. 😉

  3. Peter

    Zo’n groot voorbeeld is Gent nu ook weer niet hoor. Alle gebouwen zijn vooral op papier rookvrij, doch in de gangen wordt er lustig op los gepaft zodat als je tijdens de pauze het auditorium buitenkomt, je verdwaalt in een dik rookgordijn. (niet aan alle auditoria hoor)

    Waren de Leuvense universiteitsgebouwen niet al langer rookvrij onder impuls van prof Blanpain?

    (PS: is het mogelijk om een RSS-feed voor je posts en commentaren toe te voegen? Het is nu nogal omslachtig om na te gaan of er een antwoord op een commentaarstukje gekomen is ;-))

  4. yab

    Ja, d’r is idd een feed. Ik zal dat eens wat duidelijker moeten afficheren. 😉 Net zoals ik eens werk moet maken van een originelere layout. Ik denk dat jij, naast mezelf en mijn vriend mijn enige trouwe lezer bent, dus tot nu toe heb ik daar nog niet veel tijd en moeite in gestoken. 😉

    Ik heb trouwens de indruk dat jij het reilen en zeilen aan de KULeuven wel goed volgt. Ik wou dat ik even goed op de hoogte was van de gebeurtenissen aan de UGent. Ik ben zelfs nog nooit op de Gentse campus geweest.

  5. Peter

    Oh, ik was je blog ooit s tegengekomen via een of andere link (denk ergens op LVB.net) en ik vond ‘t nog wel tof :-) Ben beginnen lezen en hier en daar wat commentaar bij gegooid en nu kijk ik af en toe s of er ergens een antwoord op mijn commentaar komt.

    Wat doet een mens anders tijdens de examens hé? 😉

    Ik volg het wel zo’n beetje, wat er in Leuven gebeurt, maar da’s vooral omdat ik in Gent studentenvertegenwoordiger ben en we dan ook regelmatig eens over de grens kijken.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>